Meditatie

Meditatie of Mindfulnes is een weg die voert naar innerlijke rust, naar het aanwezig zijn in het “hier en nu”. Onze emoties en gedachtegangen leiden ons weg van wie wij werkelijk zijn. Ze verleiden om onszelf te verliezen in de buitenwereld en deze als waarheid aan te nemen. Deze buitenwereld echter is een zelf geschapen illusie. Er bestaat alleen de werkelijkheid in het “hier en nu”, ontdaan van emoties en gedachten associaties. .Dit noemt men een staat van “Zijn”. In deze staat van gewaar zijn neem je de werkelijkheid waar zoals hij is, niet meer en niet minder. Dit geeft innerlijke rust en vergroot je bewustzijn, iets waar we allemaal naar verlangen.
Hoe kom je nu in deze staat van “Zijn”? Daar zijn meerdere meditatie technieken voor. De meeste van deze technieken werken met ademhalingsoefeningen en focus. Zo ook in Studio Duinvoet.

Meerdere jaren heb ik onderricht genoten vanuit de Tibetaanse Bönn traditie, de oudste Sjamanistische traditie binnen het Boeddhisme. In deze traditie wordt gewerkt met de vijf elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ruimte. Deze elementen dienen in balans te zijn voor het hebben van een goede gezondheid. Zij zijn gekoppeld aan vijf ademhalingsoefeningen die tezamen de “Tsa Lung” yoga worden genoemd. Deze yogaoefeningen doe je zittend op je kussentje en worden in mijn trainingen gekoppeld aan de verdere Meditatie oefeningen. Je gaat leren om  oordeel loos  emoties en gedachtepatronen door je heen te laten trekken zonder je daarin te verliezen. Je gaat deze emoties en gedachtegangen observeren als een buitenstaander, waardoor er onthechting plaats vind. Met dit alles ontwikkel en verruim je jouw Bewustzijn en ontdek je jezelf op een nieuwe manier. Verdere informatie is te vinden onder de rubriek cursussen: Meditatie Basic en Master Class Training